parallax background

Canto General

Peer Gynt
10 augustus 2018
De Kerstroos
23 november 2018
 

OVER HET CONCERT

De Canto General is gebaseerd op een aantal gedichten uit het gelijknamige werk van de Chileense dichter Pablo Neruda. Hij bezingt daarin de schoonheid van de natuur in Chili en geheel Zuid-Amerika, en de strijd van de Chilenen/Zuid-Amerikanen voor behoud van hun vrijheid en hun identiteit. Voor deze gedichtencyclus kreeg Pablo Neruda, de Nobelprijs voor Literatuur in 1971. Het werd omschreven als het gedicht dat “het lot en de dromen van een continent tot leven wekt”. De gevluchte Griekse componist Mikis Theodorakis komt in aanraking met Pablo Neruda en zij besluiten om samen met president Allende 13 gedichten te selecteren, die door Theodorakis op muziek zijn gezet.De bewondering voor de schoonheid van de natuur en het vurige verlangen om daarin, respectvol, als vrij mens te mogen leven, verbindt de dichter Pablo Neruda en de componist Mikis Theodorakis in de Canto General. De poëzie en muziek zijn hartstochtelijk, melancholiek en opzwepend: vol van levenslust en een schreeuw naar vrijheid! De essentie van dit werk ligt in de verwoording van de kracht van een volk en een continent dat uiteindelijk steeds weer terugkeert naar zijn oude waarden. Dit past wonderwel in de Mienskip-gedachte van LF 2018. Wij nodigen u van harte uit dit bijzondere concert bij te wonen.
SAMENWERKEND ARTIEST

Koninklijk Toonkunstkoor Concordia Leeuwarden

Concordia stelt zich ten doel om als amateurkoor de toonkunst te bevorderen, onder meer door het uitvoeren van de grote werken uit het klassieke koorrepertoire.