Image

"...Duidelijk merkbaar een paar, dat het leven en de muziek zichtbaar deelt en elk gebaar, elke snelle blik, elke aanraking omzet in energie, synergie eigenlijk, die beider spel tot een eenheid maakt..."

 

 

 

 

 

 

 

De pianisten Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen sinds 1987 het Grieg Pianoduo. Het duo werd na de vakopleiding aan het Conservatorium in Groningen (1986) snel bekend in de wereld van de kamermuziek met dynamisch en temperamentvol vierhandig pianospel op één vleugel!

Zij volgden meestercursussen bij Detlef Kraus (Hamburg), Vitalj Margulis (Tilburg), Danielle Dechenne (Amsterdam), Hans-Helmut Schwarz (Heidelberg/Lenzerheide-Valbella), en Einar Steen-Nokleberg(Oslo). Optredens gaf het duo in Nederland, Engeland, Frankrijk, Belgie, Zwitserland, en Noorwegen. In 2000 maakte het Grieg Pianoduo een cd met vierhandige pianowerken van Edvard Grieg en in het Grieg-jaar 2007 vierden Elles en Siebert hun 20-jarige muzikale samenwerking! De naam van de Noorse componist Edvard Grieg, wiens veelzijdige repertoire vele stijlinvloeden omvat, overbrugt de kwaliteiten van hun gehele repertoire. Van Schubert tot hedendaags: Four hands unlimited!

Het duo genoot in Noorwegen het bijzondere voorrecht te mogen spelen op de vleugel van Edvard Grieg in villa Troldhaugen - het voormalig woonhuis van de componist - en in de concertzaal Troldsalen bij de villa. In de zomer van 2000 is het Grieg Pianoduo op uitnodiging van de pianist en Grieg-specialist Einar Steen-Nokleberg wederom naar Noorwegen geweest voor een concert-toernee naar Olso en Bergen, waar zij als eerste pianoduo speelden met Griegs vierhandige pianowerken op het Grieg Festival Oslo in het Nationale Museum! Smaakvol samengesteldeprogramma's zijn het kenmerk van het Grieg Pianoduo en Elles en Siebert gaan daarbij het experiment niet uit de weg. Zo combineerden zij succesvol Le Boeuf sur le Toit van Darius Milhaud met een film van Jean Cocteaus gelijknamige Farce imaginée waarvoor Milhaud zijn Cinéma-Symphonie componeerde: ..Deze farce was meteen het klapstuk van de middag

(Dagblad v.h. Noorden,23 mei 2005)

"..smaakvolle programmakeuze, eenduidige en evenwichtige interpretatie met hun trefzeker toucher"