parallax background

Rhapsody

 

Een modern programma met een mix van verschillende stijlen.

 
In dit moderne programma vind u een mix van verschillende moderne stijlen naast elkaar! Het werk ‘Rhapsody for piano duet’ werd speciaal in opdracht van het Grieg Pianoduo gecomponeerd door de Kroatische componist Ante Božić-Kudrić in 2018. Hiervan werd op 17 augustus 2019 de wereldpremière gespeeld door het Grieg Pianoduo op het 6e Piano Loop Festival in Split! Dit werk voor vier handen op één piano is gebaseerd op een lang concept van vrije transformaties van een thema waarmee het werk wordt geopend. In een groots laat-romantische eclectische stijl ontwikkelt het zich tot een belangrijke bijdrage aan het vierhandige piano repertoire! In 2022 is hiervan een nieuwe versie.
 
 
De Souvenirs van Samuel Barber ademen de sfeer van lounges in Grand Hotels. Het werk bestaat uit allemaal dansen waaraan het Grieg Pianoduo met zwier vorm geeft als sfeervolle opening van dit programma 'Rhapsody'.
 
parallax background
 
De Rhapsody in Blue nu eens niet met orkest maar voor 1 piano - vierhandig: zo hoort u het zelden. En dit werk van Gershwin swingt nog steeds de pan uit!
 
 

Rhapsody door het Grieg Pianoduo

ComposerPieceDetails
Samuel Barber (1910 – 1981)Souvenirs Opus 28 (1952)
George Gershwin (1898 – 1937)Rhapsody in Blue (1924)
Intermission
ANTE BOŽIĆ-KUDRIĆ
(Split,*1990)
Rhapsody for piano duet (2018)New version 2022